Heeft u vragen over faillissementen?

Ondernemingen die aan het einde van de tunnel geen licht meer zien en waarvoor dus geen hulp meer kan baten, vragen als laatste stap het faillissement aan. Voor velen onder hen is dit het einde van hun levenswerk waar ze jarenlang zo hard, maar met plezier, voor gewerkt hebben. Bij de aanvraag van een faillissement komt heel wat bij kijken. Lees er hieronder alles over.

Wat is een faillissement?

Er is sprake van een faillissement wanneer handelaars of bedrijven niet meer in staat zijn om hun rekeningen structureel te betalen. Bovendien is er werkelijk geen herstel in zicht. Ondernemingen die eenmalig of kortstondig niet voldoen aan hun betaalverplichtingen kunnen de steun inroepen van de wet continuïteit der ondernemingen. Deze wet geeft bedrijven in moeilijkheden de kans om hun moeilijke situatie onder controle te krijgen en het bedrijf of een deel ervan uit de nood te helpen. Een faillissement wordt aangevraagd bij de rechtbank van koophandel.

Hoe op de hoogte blijven van faillissementen in België?

Wilt u elke dag een overzicht van het aantal faillissementen en gerechtelijke reorganisaties? Bespaar tijd en moeite en laat ons het werk doen. Trends Business Information bezorgt u dagelijks een up-to-date lijst met bedrijven die failliet zijn verklaard. Zo kan u zich met andere belangrijke zaken bezighouden.

Stel uw vraag

Het team van Trends Business Information staat klaar om u te ondersteunen.

 

Heeft u een vraag of heeft u niet gevonden wat u juist zocht? Geen probleem, we hebben achter de schermen een team van gemotiveerde medewerkers die er alles aan doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.