fbpx

Heeft u vragen over start-ups?

De afgelopen jaren waagden veel mensen de sprong naar het ondernemerschap. Het kost moed en doorzettingsvermogen om effectief de grote stap te zetten, maar een goede ondernemer durft nu eenmaal uit zijn comfortzone stappen. Ze zeggen weleens ‘het leven is aan de durvers’ en om een onderneming op te starten heeft u zeker de nodige portie durf nodig. Hieronder kan u terecht voor uw vragen over start-ups.

Wat is een start-up?

Kenmerkend voor een start-up is dat het gaat om een jong, nieuw bedrijf met een beperkt aantal werknemers. De functies binnen zo’n onderneming worden meestal gegroepeerd, waardoor sommige werknemers meerdere verantwoordelijkheden hebben. Het zijn snelgroeiende, kleine ondernemingen die met een ambitieus en doordacht innovatief idee de markt benaderen. Een start-up die zijn eerste vijf jaar met succes heeft doorstaan, evolueert naar een scale-up.

Wat is het verschil met een scale-up?

Een onderneming bevindt zich niet meer in de start-up fase als het na 5 jaar minimaal 10 miljoen dollar (ongeveer 8.385.885 euro) omzet heeft behaald. Er is een mate van stabiliteit bereikt en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Ook binnen een scale-up zijn de functies vaak gegroepeerd en een werknemer kan er dus meerdere tegelijk uitoefenen. Het valt namelijk nog altijd onder de noemer klein bedrijf.

Hoe op de hoogte blijven van start-ups in België?

Om op de hoogte te blijven van de startende ondernemingen in België kan u bij ons terecht. Wij bezorgen u een lijst met de starters die u graag wilt. Zij hebben namelijk nood aan allerhande producten en diensten en uw bedrijf kan hen in deze behoeften voorzien. Ook kan u hen met uw gloednieuwe campagne benaderen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoeveel start-ups telde België de afgelopen jaren?

Trends Business Information garandeert u steeds de meest actuele handelsinformatie. Krijg via onze infographic een visueel overzicht van het aantal start-ups per maand, sector en provincie. Laatste update cijfers: 27/04/2021

Stel uw vraag

Het team van Trends Business Information staat klaar om u te ondersteunen.

 

Heeft u een vraag of heeft u niet gevonden wat u juist zocht? Geen probleem, we hebben achter de schermen een team van gemotiveerde medewerkers die er alles aan doen om u zo goed mogelijk verder te helpen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.