fbpx

De verpletterende verantwoordelijkheid om de kiezer correct te informeren

Januari betekent traditiegetrouw nieuwjaarsrecepties van alle politieke partijen. In een verkiezingsjaar hoort daar vaak de aftrap van verkiezingscampagnes bij. Met alle obligate straffe en mediatieke uitspraken van dien. Dat is nu eenmaal ‘part of the game’. Maar in het gewring naar de voorpagina durven politici weleens vergeten dat ze de verpletterende verantwoordelijkheid dragen om kiezers correct te informeren. Foute cijfers opgooien of een loopje nemen met de werkelijkheid is nefast voor het vertrouwen in de politiek – dat nu al op een laag pitje staat – en trekt Belgische bedrijven onnodig mee in een politiek moddergevecht. – Pieter Timmermans 

In plaats van bedrijven aan te vallen met twijfelachtige cijfers zouden politici zich meer moeten concentreren op het steunen van onze ondernemingen. Die dragen immers meer dan een behoorlijke steen bij aan de Belgische schatkist (zo inde de staat volgens een studie van Trends Business Information  meer dan 19 miljard euro bij de bedrijven in het boekjaar 2022, alleen nog maar via de vennootschapsbelasting). Daarnaast zorgen goed draaiende bedrijven voor werkgelegenheid en welvaart. En laat ons niet vergeten dat onze economie nog herstellende is van de hevigste inflatieopstoot sinds de jaren 70. Onnodige aanvallen kunnen ondernemers dus missen als kiespijn.

Het artikel verder lezen: De verpletterende verantwoordelijkheid om de kiezer correct te informeren – VBO FEB – Verbond van Belgische Ondernemingen – Fédération des Entreprises de Belgique (vbo-feb.be)