fbpx

Geldigheid van een btw-nummer nakijken

Het is niet altijd even duidelijk of een onderneming actief is of niet. Hebben ze een website? Zijn ze aanwezig op sociale media? Hebben ze een fysieke vestiging? Dit zijn vaak vragen die naar boven komen bij een onderneming waar zekerheid van activiteit ontbreekt. Hieronder lees je meer over het vinden van deze informatie.  

Is het btw-nummer actief of niet?

     

Dit is natuurlijk de voornaamste vraag bij het aangaan van een nieuwe zakenrelatie met een bepaalde onderneming. Het is belangrijk om op de hoogte zijn van de activiteit en de financiële gezondheid van die firma. Op onze blog vind je hier alvast meer informatie over.

Het is goed om te weten dat je op verschillende plaatsen terecht kan om na te gaan of een btw-nummer actief is of niet. Zo is er voor de Belgische ondernemingen het KBO (Kruispunt Bank van Ondernemingen), maar ook online instanties zoals Trends Business Information of andere leveranciers van handelsinformatie.

Deze bieden natuurlijk meer informatie dan enkel en alleen de activiteit van de onderneming. Trends Business Information geeft een volledig overzicht van de firma die je opzoekt. Naast de NAW-gegevens vind je hier ook een wettelijk en financieel dossier, kredietrapporten, prospectietools en verschillende andere oplossingen.

Wanneer je de geldigheid van een Europees btw-nummer wil verifiëren, kan je terecht bij de VIES-database. Hierin bevinden zich de btw-nummers van alle lidstaten.


     

Nog niet gevonden wat je zoekt? Voor meer informatie of vragen kan je ons altijd contacteren. We helpen je graag verder.