fbpx Kom in beeld bij jouw doelgroep

Iedereen mee met ESG?

U herinnert zich hoe we onze vorige ESG-blog afsloten?

Als aanbieder van de meest performante en betrouwbare B2B-informatie, wil Trends Business Information zijn klanten ook ondersteunen bij hun ESG-beoordelingen: met cijfers, inzichten en beoordelingen. Hoe het zich daartoe klaarstoomt, vertellen we u graag in ons volgende artikel.

Via dit artikel delen we graag waarom we die relevante informatie voor u ter beschikking stellen.

     

Relevantie

     

Het belang van ESG kan in ieder geval niet meer weggedacht worden en gaat verder dan het halve miljard hits op de meest gekende zoekmotor.

Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat ondernemingen die op ESG-vlak bovengemiddeld scoren ook meer dan bovengemiddeld presteren in het herkennen van en anticiperen op risico’s en opportuniteiten in dat ESG-domein. Aangenomen wordt dat die ondernemingen ook meer waarde creëren en voor een langere termijn. (Diligent – Farnham – 2020)

In 2020 rapporteerde The SustainAbility Institute dat meer dan 70% van de door hen ondervraagde bedrijfsleiders – vooral uit grotere ondernemingen – een ESG-rating in hun beslissingsprocessen gebruiken.

De vraag naar ESG-informatie nam exponentieel toe en sijpelde door naar alle lagen van de bedrijfswereld. Zonder het misschien als dusdanig te bestempelen, houden KMO’s en zelfs éénmanszaken bij zakelijke beslissingen al rekening met die ecologische, maatschappelijke en bestuurlijke aspecten.

Het kransje van spelers voor wie ESG-informatie relevant is, beperkt zich dan ook al lang niet meer tot investeerders en beleggers. Denk aan schuldeisers, leveranciers, (potentiële) klanten, prospects, werknemers, kandidaat-werknemers, bestuurlijke instanties, ngo’s, andere belangengroepen, bedrijven en personen in de fysieke omgeving van de onderneming, de onderneming in kwestie zelf, enz.

Doelstelling

Net zoals bij ons aanbod handelsinformatie vertrekken we voor onze ESG-dienstverlening vanuit uw doelstellingen: waarom doet u als klant een beroep op Trends Business information voor inzichten over de ESG-inspanningen van uw (potentiële) zakenrelaties?

In grote lijnen komt de behoefte aan ESG-informatie overeen met die voor het raadplegen of integreren van klassieke bedrijfsinformatie:

  • Relevante inzichten verwerven over (toekomstige) klanten om commerciële opportuniteiten te ontdekken, kredietrisico’s te beperken, fraude te voorkomen en zo een duurzame groeistrategie te bepalen.
  • Op basis van individuele data-elementen, dashboards of gestructureerde rapportering.
  • In real-time of periodiek, on-demand of geïntegreerd.

 

En nu?

Volgende keer zoomen we in op de concrete ESG-data waarvoor u nu al bij Trends Business Information terechtkunt. U wacht daar niet graag op? Contacteer ons dan nu al via info@trends-business-information.be