fbpx

Hoe loodst u als financieel verantwoordelijke uw bedrijf doorheen moeilijk voorspelbare tijden?

 

5 Experten + Interactief debat met Professor Rudy Aernoudt

Wordt het aangekondigd economisch herstel na de coronapandemie gefnuikt door de oorlog in Oekraïne? Is de kans reëel dat Europa afglijdt naar een scenario van stagflatie – de combinatie van een stagnerende economie met een sterk oplopende inflatie? Zullen de waanzinnig hoge energieprijzen leiden tot een ongeziene verhoging van de betalingsrisico’s?

 

Onze 5 topsprekers schetsen u een realistisch beeld van de financiële uitdagingen en risico’s waar Belgische bedrijven vandaag voorstaan.

 

Aansluitend gaan de 5 experten, waaronder Professor Rudy Aernoudt, uitgebreid in debat over de toekomst van Corporate Social Responsibility (CSR) binnen het financieel beleid.

Programma

10:30Onthaal
11:00Pascal Flisch, Analist Trends Business Information - Tussen pandemie en herstel: hoe presteerden de bedrijven tijdens de corona crisis
11:20Christophe De Boeck, Sales Director Intrum - Financiële uitdagingen in post-covid-19 tijden
11:40Michel Casselman, CEO PMV – Ondernemingspossibilisme
12:00Daan Killemaes, Hoofdeconoom Trends magazine - Bedreigt inflatie het economisch herstel?
12:20Interactief debat met 5 experten, waaronder Professor Rudy Aernoudt
Tijdens dit interactief debat wordt er dieper ingaan op de toekomst van CSR. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de verstrengde regels omtrent betalingstermijnen.
12:45Netwerken en walking lunch

Waar?

Roularta Media Group

Zone 1 Research Park 120

1731 Asse

Wanneer?

Donderdag 31 maart 2022

10:30 – 14:30

Ontdek de sprekers

Rudy Aernoudt is professor financieel management en Europees ondernemingsbeleid aan de UGent en de Universiteit van Nancy. Hij is tevens senior economist aan de Europese commissie. Hij heeft een uitgebreide internationale en Europese ervaring (MIT, Europese Commissie, Europese Raad en Europees Sociaal en Economisch Comité); meervoudig kabinetschef (Federaal, Vlaams, Waals en Europees). Hij was secretaris-generaal van het departement economie en innovatie in België en directeur-generaal van OLPC (one laptop per child, spin-off MIT) en curator TEDx Brussels.

Michel Casselman is sinds 2014 algemeen directeur van PMV. Voor hij aan het roer kwam bij PMV, was Michel Casselman Partner bij AeroManS, dat private equity investeringen in luchtvaartuitrusting beheert. Michel Casselman werkte ook dertien jaar bij Petercam nv, een makelaar en vermogensbeheerder, waar hij in 1998 begon als financieel analist en verschillende functies bekleedde binnen het bedrijf.

Christophe De Boeck is in 2020 begonnen aan zijn tweede carrière binnen Intrum. Hij is licentiaat in de wijsbegeerte en behaalde een MBA aan de Vlerick school. Na een start in de bancaire wereld vervoegde hij Intrum in 2004. Na een intermezzo van 6 jaar bij Dun & Bradstreet trekt hij nu terug mee aan de Intrum kar. Christophe leeft voor de klant en begrijpt als geen ander hoe cruciaal het is om ieders belangen te aligneren. Alleen zo bereiken we een optimale klantentevredenheid.

Pascal Flisch heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring in kredietmanagement. In 1986 is hij zijn carrière gestart in de banksector, waar hij zijn passie heeft ontwikkeld voor kredieten aan KMO’s als analist. Na 13 jaar heeft hij deze passie meegenomen naar zijn volgende uitdaging, Trends Business Information. Hij is nu actief als Research & development Manager, waar hij zich volop inzet om klanten de juiste inzichten en financiële scores aan te reiken.

Daan Killemaes studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Leuven, alwaar hij in 1996 afstudeerde. Hierop aansluitend ging hij aan de slag als redacteur bij het magazine Trends, waar hij vervolgens adjunct-hoofdredacteur werd. In november 2013 volgde hij Johan Van Overtveldt op als hoofdredacteur van het economisch weekblad. Nu is hij actief als hoofdeconoom van Trends.

Partners

Schrijf je gratis in